Verkoop agrarisch bedrijf of verkoop van losse grond

Wilt u uw akkerbouwbedrijf, melkveebedrijf of losse grond verkopen? Leyten & Van der Linde is agrarisch specialist wat betreft het verkopen van agrarisch onroerend goed.

Verkopen in de agrarische sector

Bij het verkopen van een agrarisch bedrijf of het verkopen van cultuurgrond komt meer kijken dan een ‘bord aan de weg zetten’ en ‘het object op internet zetten’. Verkopen in de agrarische sector is verkopen in een complexe markt met continue wijzigende regelgeving. U heeft daarom een specialist nodig voor het verkopen van agrarisch onroerend goed. De agrarisch makelaars van Leyten & van der Linde zijn agrarisch specialist in Flevoland. Al sinds 2002 staan wij akkerbouwers en veehouders bij in de verkoop van agrarische bedrijven en losse grond.

Het verkoopproces

Als wij uw akkerbouwbedrijf, melkveebedrijf of ander veehouderijbedrijf mogen verkopen, dan komen wij graag bij u thuis langs om kennis met u te maken en uw bedrijf te bekijken.. Een aantal zaken zijn belangrijk wat betreft de de verkoop van uw agrarisch onroerend:

Verkoopprijs

Leyten & Van der Linde is agrarisch specialist in de Flevopolder en Noordoostpolder. Wij weten wat er in de markt speelt en zijn op de hoogte van referentietransacties. Aan de hand hiervan kunnen wij een juiste en reële verkoopprijs voor uw agrarisch object bepalen. Deze verkoopprijs hangt natuurlijk af van nog veel meer andere factoren, hier vertellen we u graag meer over in een oriënterend gesprek. Wij voeren voor u de onderhandelingen, waarbij u -in nauw contact met ons- een verkoopbeslissing neemt.

Fiscale aspecten

Voor u als verkoper is een mooi bruto-verkoopresultaat fijn. Nog fijner is het als u een goed netto verkoopresultaat heeft. Het netto verkoopresultaat is namelijk wat u over houd na de verkoop. Voorafgaand aan de verkoop maken wij een begroting van wat wij verwachten wat de bruto verkoopopbrengst zal zijn, dit rekenen we door naar uw netto verkoopopbrengst. We zorgen dat juridische en fiscale aspecten optimaal worden geregeld, zodat u het hoogst mogelijke netto resultaat heeft.

Juridische aspecten

Nadat de verkoop is gesloten, stellen we alle overeenkomsten op. Het is van groot belang om afspraken op een een juiste en rechtsgeldige manier vast te leggen zodat de risico’s voor u als verkoper tot een minimum worden beperkt.

Start de verkoop van uw agrarisch bedrijf of losse grond bij Leyten & Van der Linde. Graag komen we met u in contact voor een vrijblijvend en oriënterend gesprek.

Neem contact met ons op
Agrarisch onroerend goed verkopen