Verkocht

Worstsloot 6 Bantega

Verkocht

Omschrijving

Een schitterend gelegen melkveebedrijf met NB-vergunning voor 92 melkkoeien met bijbehorend jongvee en ca. 50 ha. cultuurgrond van akkerbouwmatige kwaliteit aan één blok.

Algemeen

Het bedrijf is gelegen op een schitterende en goed bereikbare locatie op korte afstand van Lemmer en Emmeloord. De cultuurgrond is grotendeels van akkerbouwmatige kwaliteit waardoor grondruil met akkerbouwers uit de Noordoostpolder tot de mogelijkheden behoort. Het bedrijf beschikt over jonge, goed onderhouden bedrijfsgebouwen. De ligboxenstal met bouwjaar 2004 is voorzien van een ruime 2×10 stands melkstal van Westfalia. De onderkelderde jongveestal met werktuigberging heeft het bouwjaar 2014. Het totale bedrijf is 50.32.75 hectare groot, hiervan is ca. 1.50.00 ha. in gebruik als bedrijfserf.

Situering

Bantega is gelegen in de gemeente De Friese Meren in de provincie Friesland. Het bedrijf is gelegen tegen de provinciale grens van Overijssel. Ca. 6 ha. cultuurgrond behorende bij het bedrijf is gelegen in Kuinre, gemeente Steenwijkerland, provincie Overijssel. Het bedrijf is gunstig gesitueerd in de driehoek Flevoland, Overijssel en Friesland.

Het melkveebedrijf is gevestigd aan de Worstsloot te Bantega in een voornamelijk agrarische omgeving met melkveehouderij- en akkerbouwbedrijven. Het melkveebedrijf heeft voor een groot gedeelte cultuurgrond dat ook akkerbouwmatig te gebruiken is.

De boerderij ligt op ca. 15 minuten rijden vanaf Emmeloord, en 15 minuten van Lemmer. Zowel in Lemmer als in Emmeloord zijn diverse voorzieningen zoals (middelbare) scholen, winkelmogelijkheden en sport faciliteiten.

Woonhuis

De kop-hals-romp boerderij is gebouwd in 1955 en heeft en gebruiksoppervlakte van 199 m² en 338 m² overige inpandige ruimte. De vloeren zijn van beton en het dak is gedekt met dakpannen. De begane grondvloer en de muren zijn geïsoleerd. De houten kozijnen zijn voorzien dubbele beglazing. Het traditionele achterhuis is eveneens gebouwd in 1955. De schuur is opgetrokken uit steens muren. Het dak is gedekt met dakpannen, met riet onderschoten. De afmetingen zijn ca. 17 x 24 meter. In het achterhuis zijn een bijkeuken, slaapkamer en kantoor gerealiseerd in 2003. Verder is het achterhuis in originele staat, waarbij de voormalige grupstal in gebruik is als opslagruimte. De resterende ruimte is in gebruik als machineberging. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming, CV-ketel van 2003. De gebruikelijke nutsaansluitingen van gas, water en elektra zijn aanwezig, tevens is er een glasvezelaansluiting.

Indeling
Begane grond; Bijkeuken, badkamer, slaapkamer, kantoor, hal met toilet, hal met trapopgang en toegang tot kelder, keuken, woonkamer.
Eerste verdieping; Overloop met toegang tot drie slaapkamers, vliering toegankelijk via vlizotrap.

Ligboxenstal

De ligboxenstal is in 2004 gebouwd en heeft een oppervlakte van ca. 1.050 m². De ligboxenstal is 23.11 meter breed en zijn 44.25 meter lang. In de stal zijn 100 grootvee ligboxen aanwezig met waterbedden en 2 krachtvoerboxen. De stal is gebouw middels stalen spanten, gemetselde gevels en stalen damwand profiel kopgevels. De beide zijkanten zijn voorzien van windbreekgaas met oprolsysteem. Aan de achterzijde van de ligboxenstal zijn twee deuren gesitueerd om de koeien te weiden. Het dak is vervaardigd uit asbestvrije golfplaten met lichtplaten en een lichtstraat in de nok. De stal verkeert in goede staat van onderhoud.

De stal is volledig onderkelderd en heeft een capaciteit mestopslag van ca. 2.000 m³. De stal is aan de voorzijde voorzien van een brede schuifdeur, de voergang is rechts van het midden van de stal gesitueerd. De voergang is aan 1 zijde voorzien van een coating. Aan beide zijden is het hek voorzien van zelfsluitende voerhekken.

Installaties

Aan de linkerzijde van de stal is het tanklokaal gesitueerd met een melktank van 8.000 liter. De machinekamer is daarachter gesitueerd. De melkstal betreft een 2 x 10 stands (Westfalia Surge) melkstal met bouwjaar 2005. De stal is voorzien van twee krachtvoerboxen.

Jongveestal met werktuigberging

De jongveestal met aan de voorzijde de overkapping is gebouwd in 2014. De stal zonder overkapping is 15.00 meter breed en 19.78 meter lang, en is gebouwd middels stalen spanten en Prefab betonnen wanden tot 2 meter hoog. Het dak en de wanden vanaf 2 meter hoog is vervaardigd uit sandwichpanelen. Aan de linkerzijde van de jongveestal zijn 3 ruime kalverstro-/roosterhokken ingericht. Aan de rechterzijde van de stal zijn 24 jongveeboxen gesitueerd. Aan de rechterkant is een zelfsluitend veiligheidsvoerhek aanwezig. Het jongveegedeelte is onderkelderd en heeft een opslagcapaciteit van ca. 600 m3. De overkapping voor de jongveestal van 15.00 x 15.00 meter is niet onderkelderd en is voorzien van een Stelcon platen vloer.

Sleufsilo’s/kuilplaten
Naast de ligboxenstal zijn 2 kuilplaten en 2 sleufsilo’s gesitueerd. De eerste kuilplaat is ca. 13 meter breed, 40 meter lang en heeft aan één zijde een prefab silowand van 1.50 meter hoog. Eén sleufsilo is ca. 10 meter breed, 40 meter lang, en aan beide zijden voorzien van prefab silowanden van ca. 1.50 meter hoog. De tweede sleufsilo is ca. 10 meter breed, 42 meter lang en voorzien van prefab silowanden van ca. 1.50 meter hoog. De achterste kuilplaat is 8 meter breed, 40 meter lang. De kuilplaten zijn vervaardigd uit 2 x 2 meter betonplaten.

Bulksilo’s
Polyester krachtvoersilo, capaciteit van ca. 14 ton.
Polyester krachtvoersilo, capaciteit van ca. 8 ton.
Polyester kunstmestsilo, capaciteit van ca. 12 ton.

Erfverharding
De erfverharding inclusief oprijlaan is geheel vervaardigd uit 2 x 2 betonplaten met een gezamenlijke oppervlakte van ca. 2.500 m².

Kavelpad
Het kavelpad gelegen achter het erf is ca. 350 meter lang en 4 meter breed. Het kavelpad is eveneens vervaardig uit 2 x 2 meter betonplaten.

Cultuurgrond

Bij het melkveebedrijf behoort 48.82.75 ha. cultuurgrond. De cultuurgrond ligt achter, naast en voor de boerderij. Een perceel ter grootte van 6.17.90 ha. cultuurgrond behorende bij het bedrijf is gelegen aan de overkant van de weg vóór de boerderij. Dit perceel valt onder Kuinre, gemeente Steenwijkerland, provincie Overijssel. De resterende cultuurgrond en het bedrijfserf zelf is gelegen in Bantega, Provincie Friesland.
De cultuurgrond is ontsloten vanaf de achterzijde van het erf en via het kavelpad. Het losse perceel aan de overkant van de weg is ontsloten via de openbare weg Worstsloot.
De grondsoort betreft goede kleigrond en is geschikt voor grondruil met akkerbouwbedrijven.
De cultuurgrond is tegen het Lemsterhop gelegen. Vanaf 1993 behorende bij het melkveebedrijf, daarvoor in gebruik geweest als akkerbouwgrond. Vanaf 1993 is de grond in deelbouw verhuurd en gebruikt voor de teelt van meerdere akkerbouwgewassen. Door infiltratiesloot en bron is er altijd voldoende water ten behoeve van beregening aanwezig. De zwaarte van de grond varieert.
Centraal gelegen op de cultuurgrond is een bron aanwezig ten behoeve van de beregening van pootgoed. De bron heeft een diepte van ca. 60 meter en is vergund.

Bestemmingsplan
Het vigerende bestemmingsplan betreft ‘bestemmingsplan Buitengebied 2010’ van de gemeente Lemsterland (opgegaan in de gemeente Friese meren). Het bedrijfserf heeft de enkelbestemming ‘Agrarisch – Agrarisch bedrijf’. De bij het bedrijf behorende cultuurgrond heeft de enkelbestemming ‘Agrarisch’.
Het losse perceel ter grootte van 6.17.90 ha. gelegen in Kuinre valt onder het bestemmingsplan ‘Beheersverordening Buitengebied Steenwijkerland 2014’ van de gemeente Steenwijkerland. Het perceel heeft de bestemming ‘Agrarisch’.
Voor meer informatie over de vigerende bestemmingsplannen kunt u Ruimtelijkplannnen.nl raadplegen.

Bijzonderheden

Milieuvergunning:
Het bedrijf is in het bezit van een geldige NB-vergunning voor;
92 melk- en kalfkoeien ouder dan 2 jaar (categorie A1.100.1) met emissiefactor 9,5.
40 stuks vrouwelijk jongvee jonger dan 2 jaar (categorie A3) met emissiefactor 3,9.
De totale emissie bedraagt 1.030 (kg NH3/jaar)

Fosfaatrechten:
Op het bedrijf zijn rundveefosfaatrechten aanwezig, en deze zijn bij aankoop over te nemen tegen een nader te bepalen vergoeding.

Betalingsrechten:
De betalingsrechten zijn onderdeel van het bedrijf en zijn bij de prijs inbegrepen.

Voorraden:
De ruwvoervoorraad, mestvoorraad alsmede het nog aanwezige krachtvoer en de kunstmest dienen te worden overgenomen en zijn niet bij de vraagprijs inbegrepen.

Het bedrijf is volledig in gebruik en kan indien gewenst going concern worden overgenomen.
Er zijn geen asbesthoudende daken of asbesthoudende materialen aanwezig voor zover verkoper bekend is.

Vraagprijs
Prijs op aanvraag

Voorwaarden
Alle zakelijke lasten zijn voor rekening van de koper. Ten laste van de koper komen eveneens de eventuele verschuldigde overdrachtsbelasting en notariskosten.

Deze informatie dient te worden gezien als een uitnodiging tot nader overleg. Het bieden van de vraagprijs houdt niet automatisch in, dat er ook een koopovereenkomst tot stand komt. Een verkoop komt niet eerder tot stand, nadat over alle relevante zaken en voorbehouden overeenstemming is bereikt.

Mochten er echter onjuistheden in voorkomen of gegevens ontbreken, dan kunnen daaraan geen rechten worden ontleend.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Aangeboden sinds
6+ maanden
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
50 ha 32 a 75 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Oosterzee N 146
Oppervlakte
25 ha 80 a 95 ca
Perceel
OTZ00-N-146
Perceelnaam
Oosterzee N 173
Oppervlakte
10 ha 80 a 25 ca
Perceel
OTZ00-N-173
Perceelnaam
Kuinre F 152
Oppervlakte
6 ha 17 a 90 ca
Perceel
KRE00-F-152
Perceelnaam
Oosterzee N 152
Oppervlakte
4 ha 8 a 55 ca
Perceel
OTZ00-N-152
Perceelnaam
Oosterzee N 153
Oppervlakte
3 ha 45 a 10 ca
Perceel
OTZ00-N-153
Bekijk alle kenmerken