Verkocht

Elandweg 26 SWIFTERBANT

prijs op aanvraag
Verkocht

Omschrijving

In het buitengebied van Swifterbant gelegen “Royaal erfperceel”, bestaande uit een schitterende, onder architectuur verbouwde en uitgebouwde woning met fraai aangelegde tuin, een landbouwschuur van 60 x 24 meter met metselwerk gevels en een asbestvrij golfplaten dak, een in 2005 gebouwde werktuigberging / caravanstalling van 40 x 25 meter en daarnaast een perceel grond (paardenweide) van 5.195 m². De totale oppervlakte bedraagt 17.132 m² in volledig eigendom.

Woonhuis:
Inhoud: ca 800 m³
Bouwjaar 1966
Verbouwd en uitgebouwd in 2001 en in 2018. Traditionele bouwaard met een pannen gedekt zadeldak. In 2001 voorzien van een Unidek dakbeschot en in 2012 van nieuwe, geglazuurde, keramische dakpannen. Dakkapel aan de voor- en achterzijde, pannen gedekt en schuin aflopend.
In 2018 voorzien van een nieuwe keuken. Schilderwerk in goede staat en het woonhuis is volledig voorzien van isolerende beglazing, waarbij de jongste uitbouw met HR ++ beglazing.
Spouwmuren in de aanbouw zijn voorzien van isolatie en muisdichte roosters.

Indeling:
Begane grond:
Entree via de serre met schuifdeuren; hal met trapopgang; trapkast met unit vloerverwarming, toiletruimte; meterkast met 11 groepen;
Open keuken met een luxe keukenopstelling met een stijlvolle, matzwarte uitstraling voorzien van een kook- en spoeleiland met inductiekookplaat, verzonken afzuiging, 1 spoelbak met Quooker kraan, vaatwasser, royale koelkast, korflades, combimagnetron, servieslades aan de eethoekzijde, een koffie corner en een schuifpui naar de serre. Aansluitend de eetkamer met, net zoals in de keuken, een in visgraatmotief gelegde, getrommelde – gerookte – massief eiken parketvloer en een Global gashaard. De TV-aansluiting is weggewerkt in de gestucte muur. Via een fraaie schuifdeur in staal/glas, de “industriële vormgeving”, welke in de tussenmuur schuift, heeft u toegang tot de woonkamer. De lichte, moderne woonkamer is voorzien van een “leefbeton” vloer met vloerverwarming, gestucte wanden, een plafond met inbouwspots (LED) met dimmer en een zeer fraai zicht naar buiten via de recent geplaatste HR ++ ramen met verschuifbare “Shutters” op rails. Ook hier is de tv-aansluiting netjes weggewerkt, zijn er (extra) stopcontacten in de vloer en een deur naar voortuin. Vanuit de woonkamer via een stalen/glazen pui naar de gang voorzien van een “leefbeton” vloer met vloerverwarming, afgeronde wanden, twee lichtkoepels en een deur naar de tuin.

Kantoor met op maat gemaakte (archief)kast en buro en ook hier de “leefbeton” vloer met vloerverwarming, gesausde wanden en fraaie zonwerende “Shutters” aan de buitenzijde op rails.
Inpandige badkamer met “solar tube”, in 2001 gemoderniseerd en voorzien van een ligbad/whirlpool met aerojets, een douchehoek, dubbele wastafels met spiegelkast, design radiator, natuurstenen vloer met vloerverwarming en beton ciré wanden.
Hoofdslaapkamer van 4.00 x 6.00 meter op de begane grond, in 2001 aangebouwd en voorzien van een ruimtelijk plafond, deels gesausde en deels spachtelputz wanden en massief grenen vloerdelen.
Vanuit de slaapkamer via de doorloopkast de toegang naar de bijkeuken.
Ruime bijkeuken met Novilon betonlook vloer, een in 2020 op maat gemaakte kastenwand, cv-ruimte met de Nefit HR cv-ketel (bouwjaar 1992), wasmachine-wasdroger aansluiting .
In de bijkeuken is het luik om, via een losse trap, de bergzolder te bereiken.

Verdieping:
Via een rechte trap te bereiken overloop met dakkapel, vide en vaste kast; toiletruimte met vaste wastafel; 2e en 3e slaapkamer aan de noordzijde, beide met gevel kozijn en één met tuimelraam; 4e slaapkamer in het midden met dakkapel; 5e slaapkamer aan de zuidkant met knieschotten bergruimte, elektrisch rolluik aan de buitenzijde en toegang tot de inloopkast/bergruimte.

Tuin:
Rondom de woning is een fraai aangelegde tuin met een vijver met vijverpomp in het gazon, prieeltje, tuinhuis en diverse terrassen met een beukenhaag afscherming.

Paardenstal:
Aan de zijkant van het erf, tussen het woonhuis en de landbouwschuur staat de in 2008 gebouwde paardenstal van 6.00 x 8.00 meter. Houten gevels met een overstek van 0,85 meter aan de zuidwestzijde, houten spanten en een asbestvrij, golfplaten dak. Als verharding zijn 30/30 betontegels gelegd. In de voorgevel zijn houten openslaande deuren voor een makkelijke toegang. Naast de ruimte voor paard en ezel is tevens een kippenhok geplaatst met buitenren.

Landbouwschuur:
Afmetingen: 24 x 35 meter
Oppervlakte: 840 m²

In 1966 door de toenmalige erfpachter gebouwde landbouwschuur. Gebouwd middels metselwerk gevels, houten spanten en een in 2009 gelegd asbestvrij golfplaten dak. In de voorgevel en in de zijgevel zijn op afstand bedienbare overheaddeuren van 4.50 x 4.20 meter. Inpandig een autogarage, voorzien van een op afstand bedienbare kanteldeur, betonvloer, tapkraan, keukenblok en elektra schakelkast en meter.
Naast de garage is de oorspronkelijke werkplaats met loopdeur, aluminium schuifdeur (niet in gebruik) en een in het werk gestorte betonvloer. De landbouwschuur is geïsoleerd met hout afgetimmerde wanden en steen-/glaswol isolatie en een Eterniteplaat (asbesthoudend) tegen doorslaand vocht. Het dak is geïsoleerd middels Tempex platen waaroverheen een laag PUR is aangebracht. Voor in de schuur is een uienbewaring voor 900 ton met halfronde, bovengrondse kanalen en een drukwand aan de zijgevel. De bewaring is computer gestuurd. Er is een tweede elektrameter in de gang aanwezig ten behoeve van de bewaring. Er is een gasaansluiting aanwezig, echter is de gastank niet aanwezig.
Het achterste gedeelte van de landbouwschuur is ingericht als aardappelbewaring met een capaciteit van ca. 400 ton. Ondergrondse kanalen en een drukwand aan de achterkant (zijgevel). Ook deze bewaring is aangesloten op de bewaarcomputer. De toegang is middels een elektrisch bedienbare overheaddeur van 4.50 x 4.20 meter. Ook hier zijn de wanden met hout afgetimmerd met daarachter steen-/glaswol en een Eternite plaat, het dakbeschot is middels Dupanel isolatieplaten. De houten scheidingswand tussen de uien- en de aardappelbewaring is middels vlas geïsoleerd.

Landbouwschuur, verlengd:
Afmetingen: 24 x 25,31
Oppervlakte: 607 m²

De landbouwschuur is in 1976 verlengd met ruim 25 meter. Toegang middels een op elektrische overheaddeur van 4.50 x 4.20 meter. In 1997 ingericht voor de bewaring van 1.000 ton aardappelen met bovengrondse koeling en half ronde kanalen. Drukwand in de achtergevel en ook hier dakisolatie middels Dupanel isolatieplaten. De aardappelbewaring is computer gestuurd en voorzien van een gasaansluiting (gastank niet meer aanwezig). Als verharding is hier gebruik gemaakt van betonplaten.

Werktuigberging:
Afmetingen: 25 x 40 meter
Oppervlakte: 1.000 m²

Achter op het erfperceel de in 2005 gebouwde werktuigberging, opgetrokken uit stalen damwandprofielplaten gevels, stalen spanten en een asbestvrij golfplaten zadeldak met enkele lichtplaten. In de voorgevel een overheaddeur, op afstand bedienbaar, van 6.00 x 4.50 meter. In de zijgevel een loopdeur en een overheaddeur, eveneens op afstand bedienbaar, van 4.50 x 4.20 meter. Een verharding van betonplaten. Inpandig een werkplaats met bergzolder en een eenvoudige kantine met toiletruimte.

Erfverharding:
Oppervlakte: ca 2.300 m²

Bijzonderheden:
• Gelegen in het “windplan Blauw”. Koper zal geen bezwaar aantekenen tegen de te bouwen windturbines. Aan de eigenaar/bewoner zal een jaarlijkse vergoeding worden toegekend, vanaf het moment dat de molens energie gaan leveren tot aan einde termijn WPB.
• Woonhuis is aangesloten op een septictank
• Woonhuis is inmiddels voorzien van glasvezelaansluiting
• Energielabel E
• Bestemming: Agrarisch gebruik
• Aanvaarding in goed overleg, medio zomer 2021

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Overdracht

Status
verkocht
Aangeboden sinds
6+ maanden

Bouw

Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
7 ca

Kadastrale gegevens

Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Dronten
Sectie
B
Perceel
453
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Dronten
Sectie
B
Perceel
4.354
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel type
Geheel perceel
Gemeente
Dronten
Sectie
B
Perceel
4.356
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Bekijk alle kenmerken

Kaart

Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand

Voorzieningen

  • Restaurants
  • Supermarkten
  • Winkels

Vervoer

  • Bushalte
  • Treinstation

Scholen

  • Basisscholen
  • Middelbare Scholen
  • Hoger Onderwijs

Aanbod

  • Te koop
  • Recent verkocht
Bekijk op kaart
Elandweg 26 SWIFTERBANT
prijs op aanvraag